προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Rest Time 48 ώρα Total Time 48 ώρες 15 λεπτά.

Υλικά

Για τη συντήρηση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω και στεγνώνω τις ντομάτες. Τις κόβω στη μέση και αφαιρώ τα σποράκια τους. Τις απλώνω σε μια επιφάνεια με σήτα ( ώστε να αερίζονται από κάτω), τις πασπαλίζω με το αλάτι και τη ζάχαρη και τις σκεπάζω με τουλπάνι ή τούλι, για να κρατήσω μακριά τα έντομα.

  2. Τις αφήνω για δύο μέρες στον ήλιο να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια τις βάζω σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και προσθέτω το βασιλικό, τη ρίγανη, το βαλσαμικό ξύδι και το ελαιόλαδο. Κλείνω το βαζάκι αεροστεγώς και το τοποθετώ στο ψυγείο.

Note

Μυστικό: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βαλσαμικό ξίδι με 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι, όπως κάνει η μητέρα μου. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε 3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζας.

Keywords: ντοματες λιαστες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση