προορισμός…γεύση!

Παραδοσιακό βιεννέζικο γλυκό με στρώσεις φύλλων και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αυτή είναι μια πιο μοντέρνα και δροσερή εκδοχή με γιαούρτι, δίσκους καραμέλας αντί για φύλλο και ροδάκινα.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

ναπολεον με δισκακια καραμελας, κρεμα και σαλτσα ροδακινου

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 15 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 26 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Παραδοσιακό βιεννέζικο γλυκό με στρώσεις φύλλων και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αυτή είναι μια πιο μοντέρνα και δροσερή εκδοχή με γιαούρτι, δίσκους καραμέλας αντί για φύλλο και ροδάκινα.

Υλικά

Για τα δισκάκια καραμέλας

Για την κρέμα

Για τη σάλτσα ροδάκινου

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα δισκάκια καραμέλας:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο, ρηχό ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου.

    blank
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το μέλι με το σουσάμι. Βάζω κουταλιές της σούπας από το μείγμα μέσα στο ταψί και, με το πίσω μέρος του κουταλιού, τις απλώνω, φτιάχνοντας ένα λεπτό δισκάκι. Ψήνω τα δισκάκια για 10 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν. Τα ξεκολλώ προσεκτικά για να μην σπάσουν και τα αφήνω κατά μέρος.

    blank

Για την κρέμα:

  1. Σε ένα μπολάκι ρίχνω 1 κουτ. σούπας ζεστό νερό και ανακατεύω εκεί τη σκόνη ζελατίνης, μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ ρίχνω το γιαούρτι, το λικέρ, το μείγμα της ζελατίνης και την άχνη και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ενιαίο μείγμα. Το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.

    blank

Για τη σάλτσα ροδάκινου:

  1. Ξεφλουδίζω 2 από τα ροδάκινα, κόβω τη σάρκα τους σε κομμάτια και την πολτοποιώ στο μπλέντερ. Τη μεταφέρω σε μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ. Ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος.

    blank

Συναρμολόγηση:

  1. Πλένω καλά και σκουπίζω τα άλλα 2 ροδάκινα, τα κόβω στη μέση, πετάω τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα τους σε πολύ λεπτές φέτες. Σε 4 πιάτα μοιράζω μια στρώση από φέτες ροδάκινου, βάζω από πάνω ένα δισκάκι καραμέλας και απλώνω 1 – 2 κουτ. σούπας από την κρέμα. Συνεχίζω με άλλο ένα δισκάκι καραμέλας και το σκεπάζω με άλλες 1 – 2 κουτ. σούπας κρέμα. Σκεπάζω με τις υπόλοιπες φέτες ροδάκινου, περιχύνω με τη σάλτσα ροδάκινου και σερβίρω αμέσως.

    blank

Γρήγορη παραλλαγή:

  1. Αντί να φτιάξετε το μείγμα μελιού-σουσαμιού, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα μπισκότα- φλωρεντίνες από το ζαχαροπλαστείο και τα φτιάξετε το ναπολεόν με αυτές.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ναπολεον δισκακια καραμελας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση