προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 10

Υλικά

Για το κέικ

Για την επικάλυψη

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C βαθμούς. Βουτυρώνω μια φόρμα 22-24 εκ.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πετιμέζι, το νερό, το αλάτι, τα μπαχαρικά (τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο) και τη σόδα. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά.

  3. Προσθέτω τα αυγά χωρίς να σταματήσω το χτύπημα και το ηλιέλαιο. Μόλις αναμειχθούν όλα τα υλικά προσθέτω το αλεύρι και τη βανίλια. Δουλεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό, σκούρο μείγμα.

  4. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω στην άκρη για 5-10 λεπτά. Ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτω τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Αν έχω χρόνο, βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

  2. Αδειάζω την κρέμα επάνω στο κρύο κέικ και απλώνω με μια σπάτουλα, καλύπτοντάς το ολόγυρα. Τέλος, στολίζω τη βασιλόπιτα με κόκκινα φρούτα και ζαχαρένια διακοσμητικά.

Keywords: βασιλόπιτα με πετιμέζι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση