προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 75 λεπ Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Για το γλάσο

Για το στόλισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι με ψηλά τοιχώματα ήμια φόρμα για κέικ, διαμέτρου 20 εκ. και το στρώνω με αντικολλητικό χαρτί καλύπτοντας την βάση και τα πλαϊνά.

  2. Βάζω σε ένα μπολ τα αποξηραμένα φρούτα και προσθέτω το ρούμι. Τα αφήνω στην άκρη μέχρι να ετοιμάσω το κέικ. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.

  3. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 5 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω σταδιακά τα στερεά υλικά, δουλεύοντας μέχρι να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.

  4. Προσθέτω τα δύο αυγά και τα αφήνω να χτυπηθούν για 1 λεπτό. Προσθέτω και τα άλλα δύο αυγά και τα χτυπάω για άλλα 2 λεπτά. Χαμηλώνω κι άλλο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το ρούμι. Αφήνω το μίξερ να δουλεύει μέχρι να σκορπίσουν τα ξερά φρούτα να σκορπίσουν στο μίγμα και να απορροφηθεί το ρούμι.

  5. Αδειάζω το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και βάζω στο φούρνο. Ψήνω για 1 ώρα χωρίς να ανοίξω τον φούρνο. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δω ότι το μείγμα είναι ακόμα υγρό, συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.

  6. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω τη βασιλόπιτα για 10 λεπτά να σταθεί. Ξεφορμάρω και την αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

  7. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά για το γλάσο και ραντίζω τη βασιλόπιτα. Στολίζω με κόκκινα φρούτα και λίγη ζάχαρη άχνη.

Keywords: βασιλόπιτα κέικ με αποξηραμένα φρούτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση