προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 12 ώρα Total Time 13 ώρες

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω τα σύκα και τα βάζω σε ένα γυάλινο μπολ. Προσθέτω τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη και τοποθετώ το μπολ στο ψυγείο για 12 ώρες.

  2. Κατόπιν μεταφέρω το περιεχόμενο του μπολ σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή  φωτιά. Προσθέτω τα μπαχάρια και αφήνω να βράσει για 30 λεπτά ενώ ανακατεύω σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινο κουτάλι. Αποσύρω από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνω  να κρυώσει η μαρμελάδα.

  3. Μόλις κρυώσει ξαναβάζω τη κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτω αν θέλω το καβουρντισμένο σουσάμι. Βράζω σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά ακόμη. Αποσύρω από τη φωτιά και τοποθετώ τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο.

Keywords: μαρμελάδα σύκο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση