προορισμός…γεύση!

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη σαρλότ σε μεγάλη φόρμα με κανονικού μεγέθους σαβαγιάρ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αυξήσετε τις δοσολογίες για την μους στο διπλάσιο.

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 17 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη σαρλότ σε μεγάλη φόρμα με κανονικού μεγέθους σαβαγιάρ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αυξήσετε τις δοσολογίες για την μους στο διπλάσιο. Μπορείτε να σερβίρετε τουλάχιστον 6-8 μερίδες.

Υλικά

Για τις σαρλότ

Για τη μους

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη μους:

  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Τις στύβω καλά και τις διαλύω στο ζεστό γάλα.

    blank
  2. Βάζω την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει). Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω την ζεστή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη με το γάλα και ανακατεύω. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Με ένα κουτάλι ρίχνω λίγη λίγη την σαντιγί στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω με πολύ απαλές κινήσεις.

    blank

Συναρμολόγηση:

  1. Παίρνω 4 μικρές φόρμες για σαρλότ ή 4 ατομικά μπολάκια και τα καλύπτω με μεμβράνη. Τοποθετώ γύρω γύρω μικρά σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψω τελείως τα πλάγια του σκεύους. Γεμίζω στο κέντρο με μους ροζ σοκολάτας και σκεπάζω με 1-2 μπισκοτάκια σαβαγιάρ. Καλύπτω με τη μεμβράνη που περισσεύει από το σκεύος. Αφήνω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η μους.

    blank

Για το σερβίρισμα:

  1. Ξεφορμάρω τις μικρές σαρλότ με τη βοήθεια της μεμβράνης και στολίζω με φρέσκα κόκκινα φρούτα.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: σαρλότ μίνι ροζ σοκολάτα κόκκινα φρούτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση