προορισμός…γεύση!


\n

    \n

  1. Britt Burton-Freeman, Kristin Reimers, Tomato Consumption and Health: Emerging Benefits, 2010, American Journal of Lifestyle Medicine
  2. \n

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό ντοματόψωμο ιδανικό τόσο για τους vegans, vegetarians όσο και για όσους νηστεύουν.

Ντοματόψωμο pinit
0 Add to Favorites

Ντοματόψωμο με πράσινες ελιές και λιναρόσπορο

Prep Time 20 min Cook Time 50 min Rest Time 1H30 min Total Time 1 hr 11 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για την λευκή ζύμη: Βάζω στην κουζινομηχανή το αλεύρι, το νερό, την μαγιά, το μέλι και το ελαιόλαδο και ζυμώνω με τον γάντζο, για 3-4 λεπτά

  2. Αλατίζω και προσθέτω τον λιναρόσπορο και συνεχίζω το ζύμωμα για 3 λεπτά ακόμη

  3. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω για 50 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο

  4. Για την ντοματένια ζύμη: Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το νερό, τον τοματοπολτό και ανακατεύω για να διαλυθεί

  5. Προσθέτω τον ντοματοχυμό, την μαγιά, το μέλι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι και δουλεύω τα υλικά με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν

  6. Προσθέτω τελευταίο το αλάτι και τις ελιές και συνεχίζω να ζυμώνω σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σκορπίσουν στη ζύμη

  7. Μεταφέρω την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και το αφήνω για 50 λεπτά να φουσκώσει

  8. Για το ψωμί: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  9. Αναποδογυρίζω τις δύο ζύμες σε αλευρωμένο πάγκο και πλάθω 2 μακριά κορδόνια

  10. Πλέκω τα κορδόνια μεταξύ τους ώστε να δημιουργηθεί ένα μακρύ, χοντρό, δίχρωμο κορδόνι και κατόπιν τα διπλώνω σε σχήμα Ζ

  11. Μεταφέρω τη ζύμη σε λαδωμένη, μακρόστενη φόρμα και αφήνω το ψωμί σκεπασμένο για 30 λεπτά

  12. Ψήνω το ψωμί για 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει

  13. Αποσύρω από το φούρνο, αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνω να κρυώσει

author-sign

Δείτε επίσης...