προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 55 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, μέχρι να ετοιμάσω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να πάρει βράση. Αποσύρω, το αφήνω να κρυώσει λιγάκι και να γίνει χλιαρό και το ρίχνω σταδιακά στο μπολ με το μείγμα αυγών που έφτιαξα, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα (ή το μίξερ χειρός), μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Αφήνω κατά μέρος.

  3. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη ζεσταίνω μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όταν η σοκολάτα λιώσει καλά αποσύρω από το μπεν μαρί, προσθέτω την πραλίνα και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα αυτό στο μπολ με το μείγμα των αυγών και χτυπάω καλά με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα.

  4. Αδειάζω το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια για κρέμες και σκεπάζω το καθένα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τα τοποθετώ σε ένα σχετικά βαθύ ταψάκι το οποίο γεμίζω μέχρι τη μέση με καυτό νερό και το βάζω στο φούρνο. Ψήνω τις κρέμες για 40 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά τους να σφίξει.

  5. Τις βγάζω από το ταψάκι, τις αφήνω να κρυώσουν κάπως και χωρίς να αφαιρέσω τα αλουμινόχαρτα τις βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσουν καλά. Σερβίρω τις κρέμες παγωμένες, πασπαλισμένες με την τριμμένη κουβερτούρα.

Keywords: κρέμα σοκολάτας παγωμένη με πραλίνα φουντουκιού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση