προορισμός…γεύση!

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

Τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα

Prep Time 20 min Cook Time 20 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 40 mins Servings: 6

Υλικά

Για την πικάντικη μαγιονέζα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  1. Σε ένα μπολάκι βάζω τον μελάτο κρόκο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, τη μουστάρδα και το 1/2 κουταλάκι αλάτι. Τα χτυπάω καλά με το σύρμα ή με ένα πιρούνι, για περίπου 1/2 λεπτό, ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξω ένα κρεμώδες, ελαφρώς ανοιχτόχρωμο και λείο μείγμα. Σταδιακά ρίχνω το ελαιόλαδο, σε πολύ αργή ροή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα με το πιρούνι. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 - 6 λεπτά. Όσο ρίχνω το ελαιόλαδο, η μαγιονέζα θα γίνεται ολοένα πιο πυκνή, λεία και κρεμώδης. Εσείς, αν θέλετε, μπορείτε να την ετοιμάσετε στο μπλέντερ, με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή χτυπάτε πρώτα τον κρόκο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, τη μουστάρδα και το αλάτι και από το άνοιγμα του μπλέντερ ρίχνετε το λάδι σε πολύ αργή ροή, χωρίς να σταματήσετε τη λειτουργία του μπλέντερ.

  2. Η μαγιονέζα πρέπει να γίνει ανοιχτόχρωμη, δεμένη και απόλυτα λεία και κρεμώδης. Τη μεταφέρω σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, τις λιωμένες πιπερίτσες τσίλι, το μαραθόσπορο και λίγο ακόμα αλάτι, καθώς και πιπέρι. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, σκεπάζω το μπολ και το αφήνω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τις κροκέτες.

Για τις τυροκροκέτες

  1. Βάζω όλα τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω τον κρόκο και τα ασπράδια, ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι και ρίχνω το κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά με τα χέρια μου, μέχρι να φτιάξω ένα όσο γίνεται πιο ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ταψάκι. Πλάθω με το μείγμα μπαλάκι σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα «τυλίγω» με την φρυγανιά.

  3. Βάζω ελαιόλαδο σε ένα βαρύ και μεγάλο τηγάνι ώστε η στάθμη του να φτάσει περίπου μέχρι τη μέση του σκεύους. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να καπνίζει ελαφρά. Τηγανίζω τις κροκέτες σε δόσεις των 6 - 7 κομματιών, για 3 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι, μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία χρυσαφένια κρούστα. Στραγγίζω καλά τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρω ζεστές. Συνοδεύω με την πικάντικη μαγιονέζα.

Keywords: τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση