προορισμός…γεύση!

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!

Prep Time 20 min Rest Time 2 hour Total Time 2 hrs 20 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τη βάση: Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι τα θρυμματίζω και προσθέτω σταδιακά το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν σε μια πυκνή πάστα

  2. Αδειάζω την πάστα σε μια φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, διαμέτρου 22 εκ

  3. Πιέζω την πάστα για να καλύψει την βάση και περίπου 1½ εκατοστό από τα τοιχώματα

  4. Σκεπάζω την ταρτιέρα με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο

  5. Για την κρέμα: Βάζω το αλεύρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζω σε μέτρια φωτιά

  6. Το καβουρδίζω για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα

  7. Αποσύρω από τη φωτιά και το αδειάζω σε ένα ταψάκι

  8. Το αφήνω να κρυώσει

  9. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν

  10. Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και μόλις ενωθούν στο μίγμα προσθέτω το καβουρδισμένο αλεύρι και τη σοκολάτα

  11. Χτυπάω καλά μέχρι να ενωθούν και προσθέτω την κρέμα γάλακτος

  12. Χτυπάω όλα τα υλικά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν

  13. Αδειάζω την κρέμα στην κρύα τάρτα, ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη

  14. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ

  15. Για την γκανάζ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος

  16. Βάζω την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα

  17. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα

  18. Αφήνω την κρέμα για 10 λεπτά και την αδειάζω επάνω στην κρύα τάρτα

  19. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και αφήνω την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...