προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Νόστιμη επιλογή για όλες τις ώρες τις ημέρες. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και με ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β για τη σωστή κυτταρική διαίρεση, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, ισχυρό νευρικό σύστημα και βελτιωμένο μεταβολισμό.

Prep Time 30 min Cook Time 35 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 35 mins Servings: 16

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Ρίχνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο να ζεσταθεί

  2. Προσθέτω τον κιμά και τον αφήνω να σοταριστεί για 2-3 λεπτά

  3. Κόβω το ένα πράσο σε ροδέλες και το άλλο το ψιλοκόβω και τα προσθέτω όλα στο τηγάνι με τον κιμά

  4. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το μπούκοβο και ανακατεύω μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να μαραθούν τα πράσα

  5. Πασπαλίζω με το αλεύρι, ανακατεύω καλά και ρίχνω τόσο νερό, όσο να σκεπάσει τον κιμά

  6. Αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου μέχρι ο κιμάς να απορροφήσει όλα τα υγρά και να στεγνώσει

  7. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να μισοκρυώσει μέχρι να ετοιμάσω τα φύλλα

  8. Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το αλείφω με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο

  9. Πιάνω τις δύο άκρες του φύλλου, από την φαρδιά πλευρά και τις φέρνω στο κέντρο του φύλλου

  10. Πιάνω και τις δύο απέναντι άκρες και καλύπτω το διπλωμένο φύλλο

  11. Έτσι σχηματίζεται μια στενή λωρίδα με τρια βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο

  12. Φτιάχνω και τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία

  13. Προσθέτω το τυρί κρέμα και τη μοτσαρέλα στο μίγμα του κιμά και ανακατεύω

  14. Παίρνω μια λωρίδα φύλλου και βάζω στην άκρη της 1 μεγάλη κουταλιά γέμισης

  15. Διπλώνω σε τρίγωνο και βάζω το πιτάκι σε αντικολλητικό ταψί

  16. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά

  17. Αλείφω τα πιτάκια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι

  18. Ψήνω τα κοτοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα φύλλα

author-sign

Δείτε επίσης...