προορισμός…γεύση!

Ταρτάκια με ρύζι, λαχανικά και φορμαέλα

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 20 mins Total Time 40 mins Servings: 10

Υλικά

Για τις βάσεις

Για την γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τις βάσεις

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά 8-10 θήκες για ταρτάκια και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και τα μοιράζω στις ταρτιέρες. Πιέζω με ένα κουτάλι για να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.
    Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω στην άκρη.

Για την γέμιση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το πράσο και τα καρότα, αλατίζω και σοτάρω για 5-6 λεπτά. Μεταφέρω τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτω τις πιπεριές, την φορμαέλα και τα αυγά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

Για τα ταρτάκια

  1. Ανεβάζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C αερόθερμο. Μοιράζω τη γέμιση στα μισοψημένα ταρτάκια και βάζω στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: ταρτάκια, ρύζι, φορμαέλα, πράσο, πιπεριά Φλωρίνης, καρότο, εύκολο, μεζές, γρήγορο,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *