προορισμός…γεύση!

Prep Time 50 min Total Time 50 mins Servings: 4

Υλικά

Για τη σαλάτα

Για την βινεγκρέτ

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω τα ρεβύθια και γεμίζω με κρύο νερό. Καρφώνω τα γαρύφαλλα επάνω στο ολόκληρο κρεμμύδι και το βάζω κι αυτό στην κατσαρόλα. Μεταφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια αλλά να μη λιώσουν. Τα αδειάζω σε ένα σουρωτήρι, πετάω το κρεμμύδι και τα αφήνω να κρυώσουν.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω τον κόλιανδρο και καβουρδίζω για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνω τα αμύγδαλα και τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν. Τα αδειάζω σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα αφήνω να στραγγίξουν.

  3. Καθαρίζω τα καρότα και τα τρίβω στο χοντρό του τρίφτη. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω τα βρασμένα ρεβίθια, τα καρότα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αμύγδαλα και τα μυρώνια.

  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω με το πηρούνι τα υλικά της βινεγκρέτ και ραντίζω την σαλάτα. Σερβίρω αμέσως.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ρεβίθια που περιέχονται στην σαλάτα είναι ένας από τους βασικούς αντιπρόσωπους της Μεσογειακής Διατροφής. Είναι από τις καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και βασικά μέταλλα. Ακόμα, τα ρεβίθια αποτελούν ιδανική και πλήρης τροφή για τους vegan και χορτοφάγους αφού καθώς πέρα από τις φυτικές πρωτεΐνες, αποτελούν και εξαιρετική πηγή σιδήρου. Από την άλλη, τα αμύγδαλα και οι σταφίδες εκτός από γεύση, θα δώσουν πολλά οφέλη για την υγεία μας καθώς μειώνουν επίσης τα επίπεδα της λεγόμενης "κακής" χοληστερίνης (LDL), η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την "καλή" χοληστερίνη (HDL). Τέλος το πορτοκάλι πέρα από την ευεξία, θα μας δώσει την πολύτιμη Βιταμίνη C, ενισχύοντας την απορρόφηση σιδήρου από τα ρεβίθια! Δοκίμασε την παραπάνω σαλάτα για να έχεις κάθε φορά κάτι φρέσκο και απολαυστικό στο πιάτο σου!

author-sign

Δείτε επίσης...