προορισμός…γεύση!

Μια elegant τάρτα που συνδυάζει την γλύκα των αχλαδιών με την δυνατή γεύση του μπλε τυριού. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βουτυράτη σφολιάτα.

Prep Time 15 min Cook Time 40 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 55 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω τα υλικά με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα

  2. Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά το νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαία, σφιχτή ζύμη

  3. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα

  4. Για την τάρτα: Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει

  5. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 24 εκ

  6. , δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας

  7. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 20-22 εκ

  8. και απλώνω τη ζύμη καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα

  9. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  10. Πλένω καλά τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση και με ένα κουταλάκι (παριζιέν) αφαιρώ τους πυρήνες

  11. Κόβω τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα αφήνω στην άκρη

  12. Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  13. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα και το απλώνω σε μια λεπτή, ισόπαχη στρώση

  14. Καλύπτω με τις φέτες των αχλαδιών σε κυκλικό σχήμα και σκορπίζω το μπλε τυρί θρυμματισμένο, τα καρύδια και τους κύβους βουτύρου

  15. Ψήνω την τάρτα για 35-40 λεπτά

  16. Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να γίνει χλιαρή πριν την κόψω

author-sign

Δείτε επίσης...