προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 15 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βουτυρώνω ελαφρώς ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.

  2. Ζεσταίνω το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτω το σιρόπι καλαμποκιού. Ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά, για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτω τις νιφάδες βρώμης, την τριμμένη καρύδα και τα κερασάκια γλασέ και ανακατεύω καλά, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν. 

  3. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνω το γλύκισμα για 10 - 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

  4. Το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στο ταψί και το κόβω σε τετράγωνα κομμάτια, τα οποία αφήνω να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα. Τα διατηρώ για περίπου 1 εβδομάδα, σε καλά κλεισμένο δοχείο. Στην κατάψυξη διατηρούνται έως 1 μήνα.

Keywords: μπισκοτακια, μπισκοτα, καρυδα, κερασι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση