Αν δεν έχουμε ή δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κερασάκια γλασέ, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Βουτυρώνω ελαφρώς ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C
-
Ζεσταίνω το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτω το σιρόπι καλαμποκιού
-
Ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη
-
Προσθέτω τις νιφάδες βρώμης, την τριμμένη καρύδα και τα κερασάκια γλασέ και ανακατεύω καλά, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν
-
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα
-
Ψήνω το γλύκισμα για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα
-
Το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στο ταψί και το κόβω σε τετράγωνα κομμάτια, τα οποία αφήνω να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα
-
Τα διατηρώ για περίπου 1 εβδομάδα, σε καλά κλεισμένο δοχείο
-
Στην κατάψυξη διατηρούνται έως 1 μήνα