προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 50 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το γλάσο & την διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Bάζω τα φραμπουάζ σε ένα μπολ και τα λιώνω με ένα πηρούνι. Σουρώνω σε ψιλή σίτα και κρατάω το χυμό τους. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι, το κορν φλάουρ και 55 γρ. από την ζάχαρη.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν τη μορφή γιαουρτιού. Προσθέτω το κρεμόριο και την υπόλοιπη ζάχαρη (20 γρ.) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα.
    Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ροδόνερο και τα στερεά υλικά, κοσκινίζοντάς τας μέσα στον κάδο, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
    Σε ένα μικρό μπολ βάζω το 1/3 τη ποσότητα του μείγματος και προσθέτω το χυμό των φραμπουάζ. Ανακατεύω απαλά.

  3. Αδειάζω το λευκό μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στο κέντρο, διαμέτρου 25 εκ. Ισιώνω απαλά και προσθέτω το ροζ μίγμα και επίσης ισιώνω.
    Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζω σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο και το σερβίρισμα

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω την άχνη, το ροδόνερο και το χυμό λεμονιού, τον οποίο προσθέτω σταδιακά μέχρι να φτιάξω ένα απαλό γλάσο. Απλώνω το γλάσο επάνω στο κέικ και στολίζω με τα φραμπουάζ. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: angel cake φραμπουαζ ροδονερο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση