[:fr]
full chocolate mousse[:fr]full chocolate mousse
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ποιος δεν λατρεύει τη σοκολάτα… Μία υπέροχη «γλυκιά» συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες…[:fr]DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ποιος δεν λατρεύει τη σοκολάτα… Μία υπέροχη «γλυκιά» συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες…
full chocolate mousse[:fr]full chocolate mousse
![full chocolate mousse[:fr]full chocolate mousse](https://i0.wp.com/dinanikolaou.gr/wp-content/uploads/2020/04/22-4_Full-choco2.jpg?resize=768%2C800&ssl=1)
0
Add to Favorites
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Οδηγίες
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνω στην άκρη να μαλακώσουν. Βάζω το σοκολατούχο ρόφημα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω (όχι να βράσει, μόνο να ζεσταθεί). Στύβω καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνω στο κατσαρολάκι. Ανακατεύω καλά να λιώσουν και το αφήνω στην άκρη.
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τα 75 γρ. άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σοκολατένια κρέμα. Μεταφέρω τη κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και βάζω στον κάδο το τυρί κρέμα, τα 25 γρ. άχνη και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει.
-
Μεταφέρω το τυρί κρέμα στο μπολ με την κρέμα. Προσθέτω το ρόφημα με τις ζελατίνες και ανακατεύω όλα τα υλικά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη κλείνω καλά και αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
Μοιράζω την μους στα μπολάκια και πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα.
Yummy