προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 25 mins Total Time 55 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 8

Υλικά

Για τα ταρτάκια

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Απλώνω τα φύλλα σφολιάτας σε επίπεδη επιφάνεια και με ένα μικρό στρογγυλό κουπ πατ κόβω 4 δίσκους από το κάθε φύλλο (αν δεν έχετε κουπ πατ κόβετε τους δίσκους με ένα μαχαίρι, έχοντας σαν οδηγό ένα μικρό πιατάκι του καφέ).

  2. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο το εσωτερικό από 8 μικρά φορμάκια για ταρτάκια και στρώνω εκεί τα δισκάκια ζύμης, εφαρμόζοντάς τα καλά στα τοιχώματα. Βάζω τα φορμάκια με τις ζύμες στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρω για 1 λεπτό ακόμη. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το πιρούνι τη μαγιονέζα και τα αυγά, προσθέτω τα σοταρισμένα λαχανικά και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύω.

Για τα ταρτάκια

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βγάζω από το ψυγείο τα φορμάκια με τις ζύμες, μοιράζω την κέτσαπ και τις γεμίζω με το μείγμα λαχανικών. Ψήνω τα ταρτάκια στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
    Τα αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς και τα ξεφορμάρω.

Keywords: τάρτα, ταρτάκια, λαχανικά, κέτσαπ, μαγιονέζα light, ketchup, κολοκύθι,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *