προορισμός…γεύση!

Μια τάρτα elegant… Με αγκινάρες αλλά και με ένα λαδοτύρι συντηρημένο σε ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας. Μια από τις νέες μου ανακαλύψεις που δεν χορταίνω να χρησιμοποιώ στα μαγειρέματά μου.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ταρτα με αγκιναρες και λαδοτυρι σε λαδι τρουφας

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 31 λεπτά. Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Μια τάρτα elegant… Με αγκινάρες αλλά και με ένα λαδοτύρι συντηρημένο σε ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας. Μια από τις νέες μου ανακαλύψεις που δεν χορταίνω να χρησιμοποιώ στα μαγειρέματά μου.

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και «δουλεύω» με τον γάτζο μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

    blank

Για την γέμιση:

  1. Βάζω το ελαιόλαδο από το βάζο του τυριού, σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες, αλατίζω και σοτάρω για 10-12 μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να γίνουν χλιαρά.

    blank
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Προσθέτω το λαδοτύρι, τον άνιθο, τα μισά κομμένα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω.

    blank

Για την τάρτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

    blank
  2. Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγω επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο 26 εκ., και καλύπτω τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι και ψήνω τη ζύμη για 20 λεπτά.

    blank
  3. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αδειάζω τη γέμιση και σκορπίζω τα υπόλοιπα κομμένα ντοματίνια.

    blank
  4. Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 45-50 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια.

    blank
  5. Αφήνω την τάρτα να μισοκρυώσει και ξεφορμάρω. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ταρτα αγκιναρες λαδοτυρι σε λαδι τρουφας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση