προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το ντιπ γιαουρτιού

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το ντιπ

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτω ελάχιστο νερό για να γίνει λίγο πιο ρευστό. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω.

Για τα λουκουμαδάκια

  1. Βάζω σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και το ελαιόλαδο. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύς χυλός. Αφήνω το μπολ σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

  3. Ανοίγω το σκουμπρί από τη συσκευασία του και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Κόβω τα φιλέτα σε κύβους και τα αφήνω στην άκρη.

  4. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι (μέχρι λίγο πάνω από τη μέση) να ζεσταθεί.
    Βουτάω έναν-έναν τους κύβους του ψαριού στο χυλό για να καλυφθεί εντελώς και τηγανίζω μέχρι να ροδίσει. Βγάζω τα λουκουμαδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

  5. Σερβίρω τα αλμυρά λουκουμαδάκια με ένα ντιπ γιαουρτιού και ούζο.

Keywords: λουκουμαδες γεμιστοι καπνιστο σκουμπρι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση