προορισμός…γεύση!

Κέικ με πουρέ γλυκοπατάτας, τυριά και δυόσμο

Κέικ με πουρέ γλυκοπατάτας, τυριά και δυόσμο

0 Add to Favorites
Prep Time 40 mins Cook Time 33 mins Total Time 1 hr 13 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6

Υλικά

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Πλένω καλά τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάω με ένα πηρούνι και τις τυλίγω με αλουμινόχαρτο. Τις βάζω σε ένα ταψάκι και τις ψήνω για 30-40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζω τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και γυρίζω τη θερμοκρασία στους 180°C αερόθερμο.

  2. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και την αφήνω στην άκρη. Καθαρίζω με προσοχή τις γλυκοπατάτες και τις βάζω σε ένα μπολ. Πιέζω με το πρες πουρέ για να λιώσουν καλά.

  3. Ρίχνω στο μπολ τα αυγά, το βούτυρο, το αλεύρι, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα τυριά, ανακατεύω και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτω λίγο λίγο το ζωμό, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα.
    Ξεφορμάρω το κέικ και σερβίρω περιχύνοντας με την κρέμα.

Keywords: κέικ, πουρές γλυκοπατάτας, μοτσαρέλα, βούτυρο, δυόσμος,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *