προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια γαβάθα αναμειγνύω τα τυριά, το δυόσμο και την πάπρικα.
    Παίρνω το ρολό με τα φύλλα κρούστας και το κόβω σε λεπτές λωρίδες σαν κρόσια. Ξεχωρίζω με τα χέρια μου τις λωρίδες ζύμης και τις αφήνω να ξεραθούν.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι.

  2. Στρώνω τη μισή ποσότητα από τις λωρίδες φύλλου και τις περιχύνω με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο. Απλώνω πάνω το μίγμα με τα τυριά και πασπαλίζω με μπόλικο μαυροπίπερο. Στρώνω και τις υπόλοιπες ξεραμένες λωρίδες φύλλων από πάνω και ραντίζω και το υπόλοιπο βούτυρο.

  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύω και χτυπάω τα υλικά της κρέμας και τα ρίχνω πάνω από την πίτα.
    Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
    Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω την πίτα ζεστή ή κρύα.

Keywords: τυροπιτα διαφορετικη με κροσσια φυλλου κρουστασ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση