Αγαπημένη πίτα της μαμάς μου που όταν την φτιάχνει μοσχοβολάει όλο το σπίτι κανέλα.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ, ΣΤΡΙΦΤΗ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Σε ένα βαθύ σκεύος αναμιγνύω όλα τα υλικά της γέμισης, σκεπάζω το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά
-
Στη συνέχεια στραγγίζω καλά το μίγμα της γέμισης και κρατάω κατά μέρος το ζωμό
-
Λαδώνω ένα ταψί 26x38 εκ
-
, με ένα πινέλο
-
Λαδώνω τα φύλλα κρούστας ένα ένα
-
Παίρνω ένα λαδωμένο φύλλο και απλώνω στη μία άκρη του, κατά μήκος, λίγη από τη γέμιση
-
Τυλίγω το φύλλο σε ρολό και το τοποθετώ στο ταψί, σχηματίζοντας σαλίγκαρο (σπείρα)
-
Συνεχίζω τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση
-
Πασπαλίζω με το σουσάμι
-
Ψήνω την κολοκυθόπιτα για σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά
-
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, περιχύνω την πίτα με το ζωμό που έχω κρατήσει από το στράγγισμα της γέμισης και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά
-
Βγάζω την πίτα από το φούρνο, την αφήνω και την αφήνω να κρυώσει
-
Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρω