προορισμός…γεύση!

Αγαπημένη πίτα της μαμάς μου που όταν την φτιάχνει μοσχοβολάει όλο το σπίτι κανέλα.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ, ΣΤΡΙΦΤΗ

Prep Time 15 min Cook Time 1 hour Rest Time 20 min Total Time 1 hr 35 mins Servings: 12

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος αναμιγνύω όλα τα υλικά της γέμισης, σκεπάζω το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά

  2. Στη συνέχεια στραγγίζω καλά το μίγμα της γέμισης και κρατάω κατά μέρος το ζωμό

  3. Λαδώνω ένα ταψί 26x38 εκ

  4. , με ένα πινέλο

  5. Λαδώνω τα φύλλα κρούστας ένα ένα

  6. Παίρνω ένα λαδωμένο φύλλο και απλώνω στη μία άκρη του, κατά μήκος, λίγη από τη γέμιση

  7. Τυλίγω το φύλλο σε ρολό και το τοποθετώ στο ταψί, σχηματίζοντας σαλίγκαρο (σπείρα)

  8. Συνεχίζω τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση

  9. Πασπαλίζω με το σουσάμι

  10. Ψήνω την κολοκυθόπιτα για σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά

  11. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, περιχύνω την πίτα με το ζωμό που έχω κρατήσει από το στράγγισμα της γέμισης και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά

  12. Βγάζω την πίτα από το φούρνο, την αφήνω και την αφήνω να κρυώσει

  13. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρω

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes