προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 50 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Cooking Temp: 170  °C Servings: 8

Υλικά

Για τις φλογέρες

Για την κρέμα

Για το σιρόπι

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζω για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

Για τις φλογέρες*

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι. Με ένα πινέλο, βουτυρώνω καλά 8 σωλήνες ειδικούς για κανόλι και τους αφήνω στην άκρη. Απλώνω όλα τα φύλλα κρούστας επάνω στον πάγκο της κουζίνας και κόβω από την μακριά πλευρά, στη μέση. Παίρνω ένα κομμένο φύλλο κρούστας, το αλείφω καλά με λιωμένο βούτυρο, σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο κρούστας και το αλείφω και αυτό με βούτυρο. Βάζω στην άκρη μια σωλήνα και τυλίγω όλο το μήκος του φύλλου. Αφού τελειώσω το τύλιγμα, πιάνω με τις χούφτες μου τις άκρες και σουρώνω απαλά προς το κέντρο ώστε να δημιουργηθούν οι χαρακτηριστικές ζάρες. Βάζω το σαραγλί στο ταψάκι και το αλείφω καλά με βούτυρο. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα φτιάχνοντας συνολικά 8 ρολάκια τα οποία αποτελούνται από 2 μισά φύλλα κρούστας. Ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βγάζω τα ρολάκια από το φούρνο, τα αφήνω να γίνουν χλιαρά και αφαιρώ τους μεταλλικούς σωλήνες. Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Με ένα πινέλο τα αλείφω με σιρόπι και τα αφήνω και πάλι στη σχάρα μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

Για την κρέμα

  1. Βάζω σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με υφή γιαουρτιού. Προσθέτω τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα.
    Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολάκι και το αφρατεύω με το σύρμα. Το μεταφέρω σε δόσεις στο μπολ με την χτυπημένη κρέμα και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  2. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω καλά τις φλογέρες. Βάζω το τριμμένο φυστίκια σε ένα πιάτο και «πανάρω» τις άκρες από τις φλογέρες. Σερβίρω αμέσως.**

    Φλογέρες σαραγλί με τυρί κρέμα και φυστίκια

Note

*Για να φτιάξετε σωστά τα σαραγλί θα πρέπει να προμηθευτείτε ειδικούς σωλήνες για κανόλι που συνήθως πωλούνται σε 6άδες. Αναζητήστε τα σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής ή και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα εργαλεία κουζίνας.

**Εάν δεν θέλετε να σερβίρετε αμέσως τις φλογέρες, αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο και τις φλογέρες στη σχάρα. Τις μοντάρετε λίγο πριν σε σερβίρισμα ώστε να μείνουν τραγανές.

Keywords: φλογέρες, σαραγλί, τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, σιροπιαστό, φυστίκια Αιγίνης, φύλλο κρούστας,

User Reviews

4.5 out of 5
2 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Kelly Exarchea

    Εξαιρετική ιδέα. Θα μπορούσε να γίνει σε πάρα πολλές παραλλαγές. Με σοκολάτα και μους φράουλας, κρέμα πατισιέ !!!!!

  2. Μαρία Αργυρίου

    Ωραιότατα

  1. Kelly Exarchea

    Εξαιρετική ιδέα. Θα μπορούσε να γίνει σε πάρα πολλές παραλλαγές. Με σοκολάτα και μους φράουλας, κρέμα πατισιέ !!!!!

  2. Μαρία Αργυρίου

    Ωραιότατα