προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Rest Time 20 λεπ Total Time 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πλιγούρι και προσθέτω το βραστό νερό. Ανακατεύω με ένα κουτάλι και αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό, να φουσκώσει και να μαλακώσει.

  2. Στραγγίζω το πλιγούρι σε λεπτή σήτα, πιέζοντάς το απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να το στύψω ελαφρά αλλά να μην το λιώσω. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα μυρώνια (αν τα χρησιμοποιήσω), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
    Αδειάζω το πλιγούρι σε μια φαρδιά πιατέλα και σερβίρω.

Note

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν πρόκειται να το σερβίρω, ζεσταίνω 40 ml ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα, και, όταν κάψει ρίχνω το πλιγούρι. Το ανακατεύω έντονα για 1 λεπτό με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσει από το λάδι και να γίνει ακόμα πιο σπυρωτό (ταυτόχρονα, αυτό το ελαφρύ σοτάρισμα θα το νοστιμίσει ακόμα περισσότερο). Αποσύρω και το σερβίρω.

Keywords: πλιγουρι με πρασιναδες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση