Πλιγούρι με πρασινάδες
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πλιγούρι και προσθέτω το βραστό νερό. Ανακατεύω με ένα κουτάλι και αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό, να φουσκώσει και να μαλακώσει.
-
Στραγγίζω το πλιγούρι σε λεπτή σήτα, πιέζοντάς το απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να το στύψω ελαφρά αλλά να μην το λιώσω. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα μυρώνια (αν τα χρησιμοποιήσω), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Αδειάζω το πλιγούρι σε μια φαρδιά πιατέλα και σερβίρω.
Note
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν πρόκειται να το σερβίρω, ζεσταίνω 40 ml ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα, και, όταν κάψει ρίχνω το πλιγούρι. Το ανακατεύω έντονα για 1 λεπτό με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσει από το λάδι και να γίνει ακόμα πιο σπυρωτό (ταυτόχρονα, αυτό το ελαφρύ σοτάρισμα θα το νοστιμίσει ακόμα περισσότερο). Αποσύρω και το σερβίρω.
User Reviews
Tastes great!