destination taste!

ΣΟΡΜΠΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΟΡΜΠΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΟΡΜΠΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 4-6

Οι εραστές… της σοκολάτας, θα βρουν σ’ αυτή τη συνταγή την αγαπημένη τους γεύση γεμάτη δροσιά και χωρίς τα λιπαρά των παγωτών. Ένα σορμπέ, ιδανικό για επιδόρπιο, αλλά και για ένα ευχάριστο διάλειμμα!

Υλικά
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με περιεκτικότητα 52% κακάο
  • 50 γρ. κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική ψιλή
  • 600 γρ. νερό
  • ½ κουτ. γλυκού σκόνη άρωμα βανίλια
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ κακάο
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη (ή σκόνη κάρδαμου)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο να βράσουν ανακατεύοντάς τα καλά. Από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα αφήνω στη φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Βήμα 2 Τρίβω τη σοκολάτα και προσθέτω τα ξύσματά της στο σιρόπι. Ανακατεύω να λιώσουν και ρίχνω τη βανίλια και το τζίντζερ. Χτυπάω με το μίξερ το μείγμα και το αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 3 Αν υπάρχει σορμπετιέρα – παγωτομηχανή, ακολουθώ αυτή τη διαδικασία: αφήνω το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα και μετά στην σορμπετιέρα για 40΄ λεπτά. Σας συμβουλεύω να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής.
  • Βήμα 4 Αν δεν υπάρχει σορμπετιέρα, το αφήνω στην κατάψυξη για 1 ώρα. Το ξαναχτυπάω, για να γίνει πιο αφράτο και το αφήνω στην ψύξη για 1 ώρα και 30΄ λεπτά.
  • Βήμα 5 Το σερβίρω, βγάζοντάς το σε μπάλες, σε ανοιχτό ποτήρι σαμπάνιας.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο