destination taste!

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ… Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ… Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ... Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

: 4-6
: 15 min
           
: 24 hr

Αν έπρεπε – λέμε, αν έπρεπε- από όλες τις γεύσεις να κρατήσω μόνο μία, χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτή θα ήταν η γεύση της σοκολάτας. Και αν έπρεπε να κρατήσω ένα γλύκισμα αυτό θα ήταν η μους σοκολάτας. Η βελούδινη υφή της, η πλούσια γεύση της, το άρωμα της,σε αιχμαλωτίζουν μια για πάντα.Δροσιστική το καλοκαίρι, παγωμένη με φράουλες,παρηγορητική το χειμώνα με σιρόπια κόκκινων φρούτων!!! ένα γλύκισμα για όλες τις εποχές.

Υλικά
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας ( τουλάχιστον 52% κακάο)
  • 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 3 ολόκληρα αυγά ολόφρεσκα και βιολογικά κατά προτίμηση
  • 150 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ψιλοκόβω τη σοκολάτα σε καθαρή επιφάνεια και μετά την μεταφέρω σε βαθύ μπολ.Ζεσταίνω καλά σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος με το γάλα.Αδειάζω το καυτό μίγμα της κρέμας γάλακτος στη ψιλοτριμμένη σοκολάτα.Ανακατεύω καλά με αυγοδάρτη να λιώσει η σοκολάτα. Κόβω το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το προσθέτω στο λιωμένο μίγμα της σοκολάτας. Συνεχίζω το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη.
  • Βήμα 2 Ξεχωρίζω τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους. Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Στο τέλος προσθέτω έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζω για λίγο το χτύπημα.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω το 1/5 από το μίγμα της μαρέγκας στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω ζωηρά. Κατόπιν μεταφέρω το μίγμα της σοκολάτας στο μίγμα της μαρέγκας και ανακατεύω μαλακά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με κυκλικές και απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο