προορισμός…γεύση!

Πανάλαφρο και αρωματικό γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αναζητήστε τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα γιατί εκτός από την εμφάνιση, δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα!

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

παβλοβα τριανταφυλλο

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 40 λεπ Cook Time 3 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 3 ώρες 41 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Πανάλαφρο και αρωματικό γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αναζητήστε τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα γιατί εκτός από την εμφάνιση, δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα!

Υλικά

Για την βάση

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Βάση:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 110°C. Bάζω τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ (πρέπει να είναι πεντακάθαρος και στεγνός). Ξεκινάω το χτύπημα με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρές κορυφές. Δυναμώνω την ένταση του μίξερ και αρχίζω να προσθέτω τη ζάχαρη, σταδιακά, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφού έχω ρίξει όλη τη ζάχαρη, χτυπάω για 5-6 λεπτά και ρίχνω το κορν φλάουρ, πασπαλιστά, το ξύδι και την πάστα τριαντάφυλλο. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

    blank
  2. Σχεδιάζω με το μολύβι ένα κύκλο 22-24 εκ., διάμετρο επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Το γυρίζω ανάποδα (η μολυβιά να είναι από κάτω) και το τοποθετώ στη λαμαρίνα του φούρνου. Μεταφέρω όλη τη μαρέγκα στο κέντρο του κύκλου και με ένα κουτάλι απλώνω τη μαρέγκα σε όλη τη διάμετρο του κύκλου, δημιουργώντας μικρές «λακούβες» διάσπαρτες.

    blank
  3. Χαμηλώνω το φούρνο στους 70°C και βάζω τη μαρέγκα. Ψήνω για 3 ώρες μέχρι να στεγνώσει. Κλείνω το φούρνο και αφήνω τη μαρέγκα για 2 ώρες περίπου να κρυώσει (μέσα στο φούρνο). Βγάζω τη μαρέγκα και την αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

    blank

Κρέμα:

  1. Με ένα μαχαίρι χαράζω τον λοβό της βανίλιας και «ξύνω» τα σποράκια. Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, να πάρει βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα στην κατσαρόλα και λίγο πριν πάρει βράση, πετάω τον λοβό της βανίλιας και αδειάζω το 1/3 από αυτό, στο μπολ με το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά και αδειάζω μέσα το μείγμα του μπολ. Συνεχίζω το ανακάτεμα και μόλις δέσει η κρέμα και κοχλάσει, αποσύρω. Την αδειάζω σε ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζω μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη ξεραθεί. Την αφήνω να κρυώσει για περίπου 2 ώρες. Όταν κρυώσει, την ανακατεύω με το σύρμα, να γίνει λεία.

    blank

Συναρμολόγηση:

  1. Τοποθετώ τη βάση στην πιατέλα και απλώνω την κρέμα. Στρώνω με το κουτάλι, δημιουργώντας μικρές «λακούβες». Τέλος, στολίζω με τα ροδοπέταλα, τις πέρλες και τα αποξηραμένα τριανταφυλλάκια.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: παβλοβα τριανταφυλλο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση