προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 min Rest Time 24 hour Total Time 24 hrs 15 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Ψιλοκόβω τη σοκολάτα σε καθαρή επιφάνεια και μετά την μεταφέρω σε βαθύ μπολ. Ζεσταίνω καλά σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος με το γάλα. Αδειάζω το καυτό μίγμα της κρέμας γάλακτος στη ψιλοτριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύω καλά με αυγοδάρτη να λιώσει  η σοκολάτα. Κόβω το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το προσθέτω στο λιωμένο μίγμα της σοκολάτας. Συνεχίζω το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη.

  2. Ξεχωρίζω τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους. Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Στο τέλος προσθέτω έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζω για λίγο το χτύπημα.

  3. Μεταφέρω το 1/5 από το μίγμα της μαρέγκας στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω ζωηρά. Κατόπιν μεταφέρω το μίγμα της σοκολάτας στο μίγμα της μαρέγκας και ανακατεύω μαλακά  με μια  σπάτουλα ζαχαροπλαστικής  με κυκλικές και απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.

Keywords: μους σοκολάτας η αγαπημένη

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση