προορισμός…γεύση!

Το κορόμηλο είναι ένα είδος δαμάσκηνου με έντονο χρώμα, λεπτή φλούδα και γλυκόξινη, ζουμερή σάρκα. Μπορεί να είναι μικρούλι, αλλά είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φρούτα.

Μαρμελάδα κορόμηλο με αστεροειδή γλυκάνισο και αρμπαρόριζα

Prep Time 15 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 25 mins Servings: 2

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω καλά τα κορόμηλα, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια τους τα οποία κρατάω στην άκρη

  2. Βάζω τα κουκούτσια σε ένα τουλπάνι μαζί με τους γλυκάνισους και τα δένω με ένα σπάγγο

  3. Βάζω σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τα κορόμηλα, τις ζάχαρες, τη βανίλια και το τουλπάνι με τα κουκούτσια και τον γλυκάνισο

  4. Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ξεκινήσει, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 35 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει

  5. Ανά τακτά διαστήματα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει

  6. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά ακόμη

  7. Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα

  8. Τα κλείνω καλά, τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς

Δείτε επίσης...