προορισμός…γεύση!

Γρήγορη και ελαφριά μακαρονάδα με πικάντικες αντζούγιες. Τα λαχανικά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ανάλογα με την εποχή και τι υπάρχει στους πάγκους της λαϊκής.

σπαγγέτι με αντζούγιες και λαχανικά

5 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 10 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 21 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω al dente σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
    blank
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό γουόκ βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν μέχρι να καπνίσουν. Ρίχνω όλα τα λαχανικά, πασπαλίζω με το κάρι και την πάπρικα και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά, χωρίς να ανακατεύω. Απλά ανακινώ τακτικά το γουόκ μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά όχι εντελώς, θέλω να παραμείνουν τραγανά. Σβήνω με το ξύδι, αλατοπιπερώνω και ανακινώ δυνατά.
    blank
  3. Μόλις βράσει το σπαγγέτι, με μια λαβίδα το μεταφέρω από τη κατσαρόλα στο γουόκ. Ανακινώ καλά το τηγάνι και προσθέτω τις αντζούγιες. Αποσύρω από τη φωτιά και πασπαλίζω με τον βασιλικό και τη ρίγανη. Σερβίρω αμέσως.
    blank
Keywords: σπαγγέτι αντζούγιες λαχανικά

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση