destination taste!

MUFFINS ΜΕ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

MUFFINS ΜΕ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

MUFFINS ΜΕ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 12
: 15 min
: 20 min

Τα λαχανικά είναι δύσκολο να τα συνηθίσουν τα παιδιά. Με αυτά τα μάφινς είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψουν. Πολύ χρώμα και απίθανη γεύση.

Υλικά
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και καλά στυμμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 50 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και χτυπάω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζω στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Βήμα 2 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω, το καρότο, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, και τα τυριά. Αλατοπιπερών και ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα.
  • Βήμα 3 Γεμίζω χάρτινες θηκούλες για μάφινς κατά τα ¾ του ύψους τους και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Βήμα 4 Αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια