προορισμός…γεύση!

Μαρίδες στο τηγάνι σε κουρκούτι

Μαρίδες στο τηγάνι σε κουρκούτι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 30 mins Total Time 50 mins Servings: 4

Υλικά

Για το χυλό

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω και στραγγίζω τις μαρίδες (δεν χρειάζονται καθάρισμα από εντόσθια και κεφάλια). Τις σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, αν θέλω, τις αλατίζω ελαφρώς.

Χυλός

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σουσάμι και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το πιρούνι τα αυγό με το αναψυκτικό σόδας και αδειάζω το μείγμα αυτό στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω ένα λείο χυλό που να καλύπτει το πίσω μέρος μια ξύλινης κουτάλας.

Τηγάνισμα

  1. Γεμίζω μέχρι τη μέση ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι για τηγάνισμα και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.

  2. Παίρνω τις μαρίδες μία-μία και, κρατώντας τις από την ουρά, τις βουτάω στο χυλό. Τις τινάζω ελαφρά και τις ρίχνω στο καυτό λάδι. Τις τηγανίζω σε δόσεις (περίπου 10 μαρίδες ανά δόση), αναποδογυρίζοντάς τις μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

  3. Βγάζω κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζω τις μαρίδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού (ή τις ραντίζω με το χυμό του) και τις σερβίρω αμέσως. Συνοδεύονται με παγωμένο λευκό κρασί ή με ουζάκι.

Keywords: μαριδες στο τηγανι σε κουρκουτι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Flavorful