προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Rest Time 48 ώρα Total Time 48 ώρες 30 λεπτά.

Υλικά

Για την συντήρηση

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

 1. Πλένω καλά τα ψάρια με άφθονο νερό χωρίς να τα καθαρίσω. Πιάνω ένα ψάρι στο χέρι μου και με τα δύο δάχτυλα πιέζω στο κεφάλι -«τσακίζω»- για να σπάσω τα κόκκαλα και να κατέβουν οι χυμοί του στη σάρκα του ψαριού.

 2. Σε ένα σουρωτήρι στρώνω την πρώτη στρώση ψαριών το ένα δίπλα στο άλλο. Πασπαλίζω με μια γενναία δόση αλάτι για να τα καλύψω.
  Συνεχίζω να «τσακίζω» τα ψάρια και να τα στρώνω πασπαλίζοντας με το αλάτι μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

 3. Βάζω το σουρωτήρι σε μια λεκανίτσα για να μαζεύει τα υγρά και σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. Βάζω τα ψάρια στο ψυγείο αν έχω ζέστη ή τα διατηρώ εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος.

 4. Τα αφήνω να παστωθούν καλά για 2-3 μέρες (το πάστωμα εξαρτάται από το πάχος των ψαριών. Αν είναι αδύνατα τα αφήνω 2 ημέρες αν είναι χοντρά τα αφήνω 3).

 5. Βγάζω ένα ένα ψαράκι από το σουρωτήρι, το τινάζω να φύγει το πολύ αλάτι. Τραβάω και κόβω το κεφάλι μαζί με τα εντόσθια. Έτσι βγάζω και το δέρμα του ψαριού το οποίο φεύγει πολύ εύκολα. Συνεχίζω μέχρι να καθαρίσω όλα τα ψάρια και τα βάζω σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο.

 6. Προσθέτω ψιλοκομμένο σκόρδο (ποσότητα ανάλογη με τα γούστα μου), λίγο ξερό θυμάρι και ηλιέλαιο μέχρι να σκεπαστούν όλα τα ψάρια και να γεμίσει το βάζο.
  Τα διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρω.

Keywords: μενουλες τσακιστες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

 1. Really good!

Απάντηση