destination taste!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

: 4-6
: 40 min
: 12 min

Πανεύκολη και χορταστική ομελέτα και το καθημερινό τραπέζι. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με περισσεύματα από πατάτες φούρνου (αν περισσέψουν από το ψητό), οπότε γλιτώνετε και χρόνο από το βράσιμό τους.

Υλικά
  • 800 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 6 αυγά μεγάλου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τις φέτες πατάτας σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην κομματιάζονται. Τις στραγγίζω πολύ καλά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο και σοτάρω τις φέτες πατάτας, σε δόσεις, για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, προσέχοντας πολύ όταν τις γυρίζω για να μην σπάσουν. Τις στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 3 Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι σοτάρω τις ροδέλες κρεμμυδιών, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζω και αυτές σε απορροφητικό χαρτί.
  • Βήμα 4 Σκουπίζω καλά το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί.
  • Βήμα 5 Σε ένα πολύ μεγάλο και φαρδύ μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω στο μείγμα τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατεύω πολύ προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 6 Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  • Βήμα 7 Στο σκουπισμένο τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω εκεί το μείγμα του μπολ, απλώνοντας το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Τηγανίζω για 6 – 7 λεπτά, χωρίς να ανακατέψω, μέχρι η κάτω πλευρά του μείγματος να στερεοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς.
  • Βήμα 8 Μεταφέρω αμέσως το τηγάνι στο γκρλ και ψήνω την ομελέτα για 4 – 5 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και η επιφάνειά της. Τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή και συνοδεύω με σαλάτα εποχής.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά