destination taste!

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

: 4
: 10 min
: 45 min

Αξίζει να έχουμε στην αυλή, το μπαλκόνι, ακόμα και στο περβάζι του παραθύρου μερικά γλαστράκια με μυρωδικά, μεταξύ των οποίων και φασκόμηλο. Τα βελούδινα φρέσκα φύλλα του αρωματίζουν αναρίθμητα πιάτα, ενώ τηγανισμένα γίνονται εξαιρετικά τσιπς.

Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας ξερό φασκόμηλο, καλά τριμμένο
  • 8 φύλλα από φρέσκο φασκόμηλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τις πατάτες και τις βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό που να τις καλύπτει καλά. Τις βράζω σε μέτρια φωτιά για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μην σκάσει η φλούδα τους.
  • Βήμα 2 Τις βγάζω από το νερό, τις αφήνω να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τις πιάσω και τις ξεφλουδίζω. Τις λιώνω σε ένα μεγάλο μπολ με το πιρούνι ή με το μύλο λαχανικών ή με το πρες πουρέ (αποφεύγω όμως το μπλέντερ ή το μούλτι γιατί ο πουρές θα γίνει δυσάρεστα κολλώδης).
  • Βήμα 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Το ρίχνω στον πουρέ μαζί με το λάδι του τηγανιού και προσθέτω 80 ml από το υπόλοιπο λάδι, το ξερό φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στο ίδιο τηγάνι που σόταρα το κρεμμύδι. Προσθέτω τα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου και τα τηγανίζω για περίπου 3 λεπτά, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να σκουρύνουν και να γίνουν τραγανά τσιπς. Τα στραγγίζω καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 5 Μοιράζω τον πουρέ σε πιάτα και σε κάθε μερίδα ρίχνω από δύο τραγανά φύλλα. Σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι