προορισμός…γεύση!

Ένα ελαφρύ πιάτο που μπορείτε να το σερβίρετε σε ζεστές μέρες. Διαλέξτε τρυφερά βλήτα και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μυρώνια ή και καυκαλήθρες.

vlita pinit
0 Add to Favorites

Βλήτα αχνιστά με φέτα και αυγά

Prep Time 20 min Cook Time 25 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Ζεσταίνω ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο

  2. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά

  3. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη

  4. Ρίχνω τα βλήτα, αλατίζω, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω το τηγάνι

  5. Τα αφήνω να αχνιστούν για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές

  6. Προσθέτω στο τηγάνι το ζωμό και μαγειρεύω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

  7. Με μια ξύλινη κουτάλα κάνω «τρύπες» ανάμεσα στα χόρτα και σπάω απευθείας τα αυγά

  8. Σκορπίζω τη φέτα, αλάτι και χοντροσπασμένα πιπέρια, σκεπάζω το τηγάνι και μαγειρεύω για 4-5 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αυγά

author-sign

Δείτε επίσης...