προορισμός…γεύση!

Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με σπανάκι και μυρωδικά

Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με σπανάκι και μυρωδικά

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 5 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
    Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σπανάκι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και την πιπεριά, αλατοπιπερώνω και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας. Το σπανάκι θα βγάλει τα υγρά του αλλά δεν τα στραγγίζω. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το μάραθο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το κάρι, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη.

  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τα 2 φιλέτα γαλοπούλα από το πλάι, ώστε να ανοίξουν σαν βιβλίο. Τα αλατοπιπερώνω καλά μέσα και έξω και βάζω στο κάθε κομμάτι από 2-3 κουταλιές γέμισης. Κλείνω τα φιλέτα πιέζοντας λίγο για να εγκλωβίσω τη γέμιση. Όση γέμιση περισσέψει την απλώνω σε ένα ταψάκι και μεταφέρω επάνω τα φιλέτα. Ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

  3. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και αφήνω τη γαλοπούλα να ψηθεί για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Keywords: φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με σπανάκι,μυρωδικά

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Excellent!