προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 75 λεπ Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω τις καθαρισμένες αγκινάρες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο, κρύο, αλατισμένο νερό και το χυμό λεμονιού. Τις βράζω για περίπου 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, τις στραγγίζω καλά και τις αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα, φαρδιά και ρηχή, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για στιφάδο για 3 - 4 λεπτά, μέχρι όλα να ροδίσουν απαλά. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Ρίχνω τις στραγγισμένες αγκινάρες και τις σοτάρω για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.

  3. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνω το ζωμό, τις κομμένες ντομάτες, την κανέλα, τα μπαχάρια, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Αφήνω το φαγητό να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 45 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι οι αγκινάρες και τα κρεμμύδια του στιφάδου να μαλακώσουν.

  4. Διορθώνω το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και αποσύρω. Σερβίρω το φαγητό αμέσως και συνοδεύω με φέτα και χωριάτικο ψωμί.

Note

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Κόβω τις καρδιές της αγκινάρας από τα κοτσάνια, από τα οποία κρατάω μόνο 3 εκ. και τα καθαρίζω καλά από τις ίνες τους. Επειδή δεν τα χρειάζομαι στη συγκεκριμένη συνταγή τα βάζω στο ψυγείο, τυλιγμένα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για άλλη συνταγή. Αφαιρώ τα φύλλα από τις καρδιές και με ένα κουταλάκι ξύνω και βγάζω το χνούδι από το εσωτερικό τους. Κόβω τις καρδιές στη μέση, τις τρίβω με ένα κομμάτι κομμένου λεμονιού και, κάθε μία που καθαρίζω τη ρίχνω σε μια λεκάνη με κρύο νερό και άλλα 2 λεμόνια κομμένα, για να μην μαυρίσει, μέχρι να καθαρίσω και τις υπόλοιπες.

Keywords: αγκινάρες στιφάδο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Flavorful

  1. Alexandra

    Flavorful