προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 3 ώρες 50 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω να βράσει το νερό με λίγο αλάτι και, όταν κοχλάσει, χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνω πασπαλιστά και σταδιακά το ρεβιθάλευρο, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι να φτιάξω ένα πηχτό μείγμα, ελαστικό, χωρίς κομπαλάκια. Συνολικά θα χρειαστούν 12 - 14 λεπτά.

  2. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τις ελιές, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά, στρώνω το μείγμα σε ένα σχετικά ρηχό ταψί,ώστε το μείγμα να έχει πάχος 2 εκ. και σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη. Το βάζω στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει.

  3. Βγάζω το ταψί από το ψυγείο και παίρνω μικρά κομμάτια από το μείγμα, τα οποία πλάθω σε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνω και τα αφήνω κατά μέρος.

  4. Ζεσταίνω άφθονο ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει ρίχνω τους κεφτέδες σε δόσεις των 5 - 6 κομματιών. Τους τηγανίζω μέχρι να χρυσίσουν και τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρω ζεστούς ή χλιαρούς.

Keywords: ρεβιθοκεφτεδες πανευκολοι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Flavorful

  1. germar

    Flavorful