προορισμός…γεύση!

Απολαυστική και δροσερή σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Το τέλειο μεσημεριανό για να το απολαύσουμε στην παραλία, αλλά και μετά την ηλιοθεραπεία που χρειαζόμαστε ενυδάτωση.

pinit
0 Add to Favorites

Σαλάτα με καρπούζι, πεπόνι και μοτσαρέλα

Prep Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 50 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις

  2. Λαδώνω με ένα πινέλο το χωριάτικο φύλλο ή τα φύλλα κρούστας και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι

  3. Τα βάζω σε μια λαμαρίνα (δεν χρειάζεται να είναι ίσια) και τα ψήνω για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το καρπούζι, το πεπόνι, τα μοτσαρελάκια και τα ντοματίνια

  5. Ραντίζω με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω

  6. Σπάω το ψημένο φύλλο σε κομμάτια και τα σκορπίζω στη σαλάτα

  7. Προσθέτω φρέσκα φύλλα βασιλικού και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ

  8. Για την βινεγκρέτ: Βάζω σε ένα μπολ την πάστα λιαστής ντομάτας, το μέλι, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι

  9. Ανακατεύω με ένα πηρούνι και προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο

author-sign

Δείτε επίσης...