Σαλάτα με καρπούζι, πεπόνι και μοτσαρέλα
Υλικά
Για τη βινεγκρέτ
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Λαδώνω με ένα πινέλο το χωριάτικο φύλλο ή τα φύλλα κρούστας και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι. Τα βάζω σε μια λαμαρίνα (δεν χρειάζεται να είναι ίσια) και τα ψήνω για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το καρπούζι, το πεπόνι, τα μοτσαρελάκια και τα ντοματίνια. Ραντίζω με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω. Σπάω το ψημένο φύλλο σε κομμάτια και τα σκορπίζω στη σαλάτα. Προσθέτω φρέσκα φύλλα βασιλικού και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Για την βινεγκρέτ
-
Βάζω σε ένα μπολ την πάστα λιαστής ντομάτας, το μέλι, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω με ένα πηρούνι και προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο.
User Reviews
[…] Σαλάτα με καρπούζι, πεπόνι και μοτσαρέλα […]
Excellent!
Excellent!