προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το λαβράκι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας FISH FROM GREECE είναι συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα…

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

λαβράκι με αρώματα ανατολής και κουσκούς

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 1 min Total Time 51 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το λαβράκι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας FISH FROM GREECE είναι συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Τα λαβράκια, καθώς και όλα τα ψάρια, με την ταυτότητα FISH FROM GREECE, προσφέρονται για γαστριμαργικές εμπειρίες που περικλείουν το γευστικό πλούτο και τη νοστιμιά της παράδοσής µας. Η υπέροχη πρόταση της Ντίνας Νικολάου έρχεται να επιβεβαιώσει πως η αξεπέραστη γεύση από το λαβράκι FISH FROM GREECE συναντά και την υψηλή διατροφική αξία. Τα λαβράκι μας παρέχει πρωτεΐνες, ίδιες με αυτές του κρέατος, ενώ ακόμα είναι πλούσιο σε βιταμίνες, κυρίως Α, βιοφλαβονοειδή, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το κους κους έρχεται να συμπληρώσει αυτό το κοκτέιλ βιταμινών καθώς είναι πλούσιο σε όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι απαραίτητές για την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού, αλλά και για το νευρικό μας σύστημα, ενώ παράλληλα μας τροφοδοτεί και αρκετές φυτικές ίνες. Τέλος, το ρόδι θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από την παραπάνω συνταγή.

Υλικά

Για το κουσκούς

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για το κουσκούς:

  1. Βάζω το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κουσκούς ανακατεύω και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Σκεπάζω με το καπάκι, σβήνω τη φωτιά και αφήνω το κουσκούς να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αφαιρώ το καπάκι και προσθέτω τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά.

    blank
  2. Απλώνω σε μια μεγάλη πιατέλα το κουσκούς και σκορπίζω τους σπόρους ροδιού. Τοποθετώ τα ψημένα λαβράκια και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: λαβράκι αρώματα ανατολής κουσκούς

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση