προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το λαβράκι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας FISH FROM GREECE είναι συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα…

pinit
0 Add to Favorites

Λαβράκι με αρώματα ανατολής και κουσκούς

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το τζίντερ, το σκόρδο και το μισό ελαιόλαδο

  3. Αλείφω τα ψάρια με το μείγμα (μέσα έξω) και γεμίζω τις κοιλιές τους με τις φέτες λεμονιού

  4. Τοποθετώ τα ψάρια στο κέντρο ενός αντικολλητικού χαρτιού και κλείνω σε πακέτο

  5. Τοποθετώ το πακέτο σε μια λαμαρίνα και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά

  6. Για το κουσκούς: Βάζω το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να πάρει βράση

  7. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κουσκούς ανακατεύω και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά

  8. Σκεπάζω με το καπάκι, σβήνω τη φωτιά και αφήνω το κουσκούς να απορροφήσει όλα τα υγρά

  9. Αφαιρώ το καπάκι και προσθέτω τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού

  10. Ανακατεύω καλά

  11. Απλώνω σε μια μεγάλη πιατέλα το κουσκούς και σκορπίζω τους σπόρους ροδιού

  12. Τοποθετώ τα ψημένα λαβράκια και σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...