προορισμός…γεύση!

Ρεβιθοκεφτέδες Σιφναίικοι

Ρεβιθοκεφτέδες Σιφναίικοι

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 90 λεπ Rest Time 8 ώρα Total Time 9 ώρες 45 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ξεπλένω τα μουσκεμένα ρεβίθια και τα τρίβω λίγο για να φύγουν τα χοντρά φλούδια. Τα ξεπλένω πάλι και τα ρίχνω σε κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό, να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και τα ξαφρίζω. Μετά προσθέτω το λάδι, το κρεμμύδι και πιπέρι.

  2. Τα αφήνω σε μέτρια φωτιά, να βράσουν μέχρι να χυλώσουν, να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνω, τα περνάω από το μύλο των λαχανικών και τα βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το δυόσμο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Αν το μείγμα δεν είναι πολύ πηχτό, προσθέτω 2 - 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά.

  3. Κατόπιν πλάθω μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνω, τους τινάζω να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

  4. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρω με βραστά χόρτα εποχής και, αν θέλω, με γιαούρτι.

Keywords: ρεβιθοκεφτεδες σιφναιϊκοι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Wow, this amazing!

  1. madelainecota32

    Wow, this amazing!