Πιλάφι με κρεμμύδια
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω μερικές φορές μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του και σβήνω με το ζεστό νερό (ή το ζωμό).
-
Ρίχνω λίγο αλάτι και, όταν το υγρό πάρει βράση χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 - 18 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό (θα σχηματιστούν μικρές τρύπες στην επιφάνεια).
-
Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με ένα καθαρό πανί και μετά με το καπάκι της και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά.
User Reviews
Yummy