Λαζανάκι με κρέμα πιπεριάς, ψημένο σκόρδο και τόνο
Υλικά
Για την κρέμα πιπεριάς
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι. Πλένω τις πιπεριές, τις σκουπίζω και τις τοποθετώ μέσα στο ταψάκι. Κόβω το κεφάλι σκόρδο οριζόντια στη μέση και το τοποθετώ ανάμεσα στις πιπεριές. Ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
-
Στραγγίζω τις κονσέρβες του τόνου από το λάδι τους και τις κρατάω στην άκρη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ζυμαρικά να βράσουν al dente. Παράλληλα, στραγγίζω τις κονσέρβες του τόνου από το λάδι τους και τις κρατάω στην άκρη.
-
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω τις πιπεριές σκεπασμένες με μεμβράνη να κρυώσουν. Αφαιρώ τη μεμβράνη από τις πιπεριές, τις κόβω στη μέση και πετάω τα σπόρια τους. Ρίχνω τις πιπεριές στο μούλτι και προσθέτω περίπου το ¼ της ποσότητας του τόνου, το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο και λίγα φύλλα βασιλικού. Παίρνω το ένα κομμάτι από το σκόρδο και πιέζω για να βγουν οι σκελίδες και τις προσθέτω στο μούλτι. Πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν η κρέμα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω σταδιακά λίγο από το νερό του βρασμού.