Επιδόρπιο αυστηρά για ενηλίκους, αφού περιέχει αρκετό αλκοόλ. Το χειμώνα βάζουμε ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού.

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το Μοσχάτο με τη ζάχαρη, για 8 – 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει
-
Αποφεύγω να δυναμώσω τη φωτιά γιατί, αν το Μοσχάτο πάρει βράση, θα αποκτήσει έντονη δυσάρεστη μεταλλική γεύση
-
Αποσύρω από τη φωτιά
-
Βάζω τα φύλλα ζελατίνης για 2 – 3 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν
-
Τα στύβω καλά, τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το κρασί και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν
-
Προσθέτω και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω απαλά
-
Μοιράζω τα κομμένα φρούτα σε 6 κολονάτα ποτήρια, κατά προτίμηση σαμπάνιας, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση περίπου
-
Συμπληρώνω με το μείγμα του Μοσχάτου
-
Βάζω τα ζελέ για 3 ώρες στο ψυγείο και τα σερβίρω κρύα