προορισμός…γεύση!

Επιδόρπιο αυστηρά για ενηλίκους, αφού περιέχει αρκετό αλκοόλ. Το χειμώνα βάζουμε ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού.

pinit
0 Add to Favorites

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

Prep Time 30 min Rest Time 3 hour Total Time 3 hrs 30 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το Μοσχάτο με τη ζάχαρη, για 8 – 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει

  2. Αποφεύγω να δυναμώσω τη φωτιά γιατί, αν το Μοσχάτο πάρει βράση, θα αποκτήσει έντονη δυσάρεστη μεταλλική γεύση

  3. Αποσύρω από τη φωτιά

  4. Βάζω τα φύλλα ζελατίνης για 2 – 3 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν

  5. Τα στύβω καλά, τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το κρασί και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν

  6. Προσθέτω και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω απαλά

  7. Μοιράζω τα κομμένα φρούτα σε 6 κολονάτα ποτήρια, κατά προτίμηση σαμπάνιας, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση περίπου

  8. Συμπληρώνω με το μείγμα του Μοσχάτου

  9. Βάζω τα ζελέ για 3 ώρες στο ψυγείο και τα σερβίρω κρύα

author-sign