προορισμός…γεύση!

Prep Time 25 min Rest Time 4 hour Total Time 4 hrs 25 mins Servings: 10

Υλικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για την διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη βάση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ. και ισιώνω με ένα κουτάλι για να γίνει συμπαγής και ισόπαχη. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

Για την κρέμα

  1. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργούνται μικρές, απαλές κορυφούλες.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον πουρέ κάστανο, το μπράντι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτω σε δόσεις την κρέμα τυριού και ανακατεύω με μαρίζ μέχρι να ενωθούν πλήρως τα μείγματα. Τέλος, ρίχνω τα λιωμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύω απαλά.

  3. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο).

Για το σερβίρισμα

  1. Ξεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα. Θρυμματίζω τα μαρόν γλασέ και τα απλώνω ολόγυρα. Διακοσμώ με φέτες από φρέσκο λωτό και ραντίζω με σιρόπι καραμέλας. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: cheesecake καστανο με καραμέλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση