προορισμός…γεύση!

Παντζάρια βραστά με μους φέτας

Παντζάρια βραστά με μους φέτας

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 30 mins Total Time 45 mins Servings: 4

Ingredients

Για την μους φέτας

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την μους φέτας

  1. Βάζω στο μπλέντερ τη φέτα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεκινάω το μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα και ρίχνω σε αργή ροή το αριάνι μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μους.

Για τα παντζάρια

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα παντζάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα και το κρεμμύδι και τα βράζω για 20 λεπτά. Τα στραγγίζω στο σουρωτήρι, κρατάω στην άκρη τα 200 γρ. παντζάρια και το κρεμμύδι και μοιράζω τα άλλα σε βαθιά μπολ ή ποτήρια.

  2. Βάζω τα παντζάρια που κράτησα στο μούλτι και προσθέτω το βρασμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν σαν μαρμελάδα.

  3. Γεμίζω τα μπολ με την μους φέτας και από 1-2 κουταλιές μαρμελάδα παντζάρι.

Για το σερβίρισμα

  1. Σερβίρω την σαλάτα σε μια σαλατιέρα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το πετιμέζι και αλατοπίπερο και ραντίζω με τη βινεγκρέτ. Σκορπίζω τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς και σερβίρω αμέσως.

Note

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το παντζάρι δεν προσφέρει μόνο ξεχωριστή γεύση αλλά και πολλά ευεργετικά συστατικά για την υγεία. Περιέχει ποσότητα φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, συμβάλλει στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και παράλληλα προστατεύει όλες τις αρτηρίες. Το έντονο κόκκινο χρώμα του οφείλεται στις βεταλαΐνες, οι οποίες είναι υδατοδιαλυτές χρωστικές. Λόγω αυτών των ουσιών, το παντζάρι παρουσιάζει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ είναι αξιοσημείωτη και η περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες. Η διατροφική αξία της συγκεκριμένης πρότασης αυξάνεται από την παρουσία της σαλάτας, η οποία προσφέρει τόσο φυτικές ίνες όσο και βιταμίνες C και Α και φυσικά καλά λιπαρά οξέα και απεριόριστα αντιοξειδωτικά που προέρχονται από τους ξηρούς καρπούς.

Keywords: δροσερά παντζάρια με μους φέτας

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Mouth-watering