προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Cook Time 10 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 30 mins

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Καθαρίζω τους λωτούς, αφαιρώ τα κουκούτσια τους και τα κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα βάζω σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτω πασπαλιστά τη ζάχαρη, τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας ή ραντίζω με το εκχύλισμα βανίλιας. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Στο διάστημα αυτό, οι λωτοί βγάζουν τα υγρά τους και μισολιώνει η ζάχαρη.

  2. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, το αδειάζω σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βάζω σε μέτρια φωτιά να ξεκινήσει ο βρασμός. Όταν το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει, ξεκινάω να ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 7-8 λεπτά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, βράζω για 1 λεπτό ακόμη.

  3. Αποσύρω τη μαρμελάδα από τη φωτιά, πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ Sencor και τη μεταφέρω σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνω με τα καπάκια τους και αναποδογυρίζω τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.

Keywords: μαρμελάδα λωτού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση