προορισμός…γεύση!

Η ζάχαρη για μαρμελάδες υπάρχει πολύ εύκολα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Περιέχει πηκτίνη και βοηθά να δέσουν οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού.

Prep Time 20 min Cook Time 10 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 30 mins Servings: 1

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Καθαρίζω τους λωτούς, αφαιρώ τα κουκούτσια τους και τους κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα βάζω σε ένα βαθύ μπολ

  2. Προσθέτω πασπαλιστά τη ζάχαρη, τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας ή ραντίζω με το εκχύλισμα βανίλιας

  3. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα

  4. Στο διάστημα αυτό, οι λωτοί βγάζουν τα υγρά τους και μισολιώνει η ζάχαρη

  5. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, το αδειάζω σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βάζω σε μέτρια φωτιά να ξεκινήσει ο βρασμός

  6. Όταν το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει, ξεκινάω να ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 7-8 λεπτά

  7. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, βράζω για 1 λεπτό ακόμη

  8. Αποσύρω τη μαρμελάδα από τη φωτιά, πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ Sencor και τη μεταφέρω σε αποστειρωμένα βάζα

  9. Κλείνω με τα καπάκια τους και αναποδογυρίζω τα βάζα μέχρι να κρυώσουν

author-sign

Δείτε επίσης...