προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 mins Cook Time 15 mins Total Time 25 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα pancakes

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, τα λούπινα καλά στραγγισμένα από την άλμη τους, λίγο ψιλοκομμένο μάραθο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.

  2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε από το μείγμα, μια μεγάλη κουταλιά (με μικρή κουτάλα της σούπας), σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί από κάτω και να πήξει ελαφρά η επιφάνεια. Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την πίτα για να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Μεταφέρουμε το πανκέικ σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα μπολάκι δουλεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι και το τυρί κρέμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα, αραιώνουμε με λίγο νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μάραθο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα πανκέικς.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: πανκέικς, pancakes, λούπινα, εύκολο, γιαούρτι, τυρί κρέμα,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *